lördag 18 juni 2011

Vin från Bergheim Alsace till Ann-Marie och Carl-Olofs grillparty


A sicket (det är skånska och betyder å vilket) tradigt väder det är idag. Det har regnat i stort sett hela dagen. Maken skulle klippt gräset, både i hamnen och här hemma. Det blev inte mycket med det. Nåja, han hann med hamnplanen i alla fall. Det måste ju se snyggt ut till midsommar.

Värre blir det med grillningen hos Ann-Marie och Carl-Olof i kväll. Vi är ett gäng som är bjudna dit till klockan sex. Har vi tur kan det bli uppehåll, men en promenad ner till deras sjö lär det inte bli. Då får man ha höga gummistövlar. Vi brukar sitta i deras uterum och där behöver man inte frysa. Det ser Ann-Marie till genom att ha infravärmen på. Ibland lite väl mycket enligt gubbsen.

Till värdparet tar vi med oss en flaska Gewurztraminer från Bergheim Alsace i Frankrike. Det är ett kraftigt vitt vin (13 %) med mycket smak som man med fördel kan dricka till både rökt fisk, ost och även till dessert.

Vi har varit i Bergheim flera gånger, senast nu i somras. Vi har funderingar på att köra dit i år också, det blir inte någon större omväg när vi har varit i Österrike.

Nej nu måste jag hoppa in i duschen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter