fredag 3 juni 2011

Trädfällning idag, fest igår



Vi hade några av våra goda vänner hemma hos oss igår. Lena och Lars från Åstorp plockade upp Ann-Marie och Carl-Olof som bor i Strövelstorp, och Ingela och Bengt-Åke körde från Ekeby. De kom klockan fyra och körde hem åtta timmar senare. det var en riktigt mysig eftermiddag och kväll. Vädret var toppen.

Vi har haft ett stort och vackert körsbärsträd som redan i fjor visade tecken på att inte må så bra. Den här stränga vintern har tagit knäcken på det, nästan hela trädet var visset så i dag fällde maken det. Vi har verkligen jobbat hårt hela dagen. Han med att klättra på stegen och hålla motorsågen igång och jag med att springa runt och asa och samla ihop jättestora grenar och en massa ris. Nu ligger det i stora högar på flera ställen i trädgården.

De största, tyngsta och tjockaste grenarna och stammarna, som jag inte orkade lyfta, rullade jag upp på vår säckakärra. Maken hade kapat dem i lagom stora bitar. De allra tjockaste bitarna en dryg meter upp från stubben var så vresigt och hårt, så det ska vi köra till tippen i morgon. Jag har beställt ett stort trådsläp som vi ska hyra på Preem från klockan tio i morgon.
Med andra ord så blir det en hel del kroppsarbete då också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter