måndag 27 juni 2011

Midsommar och fläderblomssaftTänk, här har man gått och längtar efter midsommaren, nästan ända sedan i höstas. Så är den då äntligen här - och plötsligt är den förbi. Det gick för fort.
Midsommarafton på förmiddagen var jag ute och gick med mina stavar. Nere på hamnplan hade majstången kommit upp. Maken hjälpte till att resa den. I år hade den blivit extra utsmyckad med ett flaggspel. Det blåste rejält så dagen efter var flaggorna nere.

Klockan fem var Robert och Anna, min son och svärdotter, tillsammans med oss bjudna till Lena och Lars i Åstorp. Lenas far Nisse och Lars mamma Myrtel var också där.
Värdparet bjöd på god mat och som vanligt rikligt tilltaget. På kvällen ösregnade det, däremellan kom det småskurar, men det var också bitvis uppehåll.

Nu har jag buljetterat fläderblomssaften. Eftersom det varit sprit på flaskorna så behövde de inte tvättas och desinficeras. Nu står de i husets kallaste utrymme, bastun. Vi använder inte vår bastu eftersom den är för stor. Den skulle ledigt rymma minst tio personer. Eftersom den ligger mot en yttervägg så är där svalt och fungerar som ett gammaldags skafferi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter