söndag 1 juli 2012

Fest i Strövelstorp och cykeltur till Mölle

Våra gode vänner Ann-Marie och Carl-Olof som bor i Strövelstorp, bjöd på fest i går. Förutom jag och Janne var Ingela och Bengt-Åke, Lena och Lars samt Meta (landshövdingen) och hennes Lars bjudna. Det blev en underbar kväll, det fina vädret hjälpte till. Det var varmt och soligt så vi kunde vimla i trädgården, eller snarare parken. I en av rabatterna står den här fantastiskt vackra lila vallmon. En sådan har jag aldrig sett förut.
Vi satt i deras uterum och åt, härligt att kunna titta ut på grönskan och så småningom månen. Till huvudrätt fick vi lammfilé med härlig grillyta och rosa inuti samt en rödvinssås som Carl-Olof gjort, så god att man skulle kunna äta den med sked. Halv tolv bröt Meta och Lars upp. De flög till Visby i förmiddags för att vara med under Almedalsveckan. Janne och jag gick sist, vi (jag) körde hem klockan ett. I dag var det lika fint väder så vi tog på oss schorts och tog en cykeltur till Mölle. Det är 13 km dit så det blev en nätt liten tur på 26 km. Jag var inne i Stationshuset och annexet och tittade på konst. Maken satt utanför och vaktade cyklarna. Han var trött. Därefter fortsatte vi ner till hamnen och drack våra medhavda kylda drycker. Parkeringen var full med bilar och motorcyklar. Vid kajen låg segelbåtarna i dubbla led. Ja är det sommar en dag och man är ledig, så ska man passa på att njuta i det fria. Det kanske inte blir så många fina dagar i sommar.
Längs med banvallen där vi cyklade såg vi det här konstverket med en hänvisning till "gordon.skallberg.worldpress.com". Hemkomna satte vi oss i skuggan i trädgården innan vi började på middagen. Robert och Anna kom och skördade sallad. Maken satt och somnade framför TV´n strax efter klockan åtta så nio gick han upp och lade sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter