lördag 8 januari 2011

Städdag på "Friskis"


När jag läste HD i morse blev jag verkligen betryckt. Det lilla kassaskåpet som vi har under disken i receptionen hade någon stulit under trettonhelgen. Det innehöll växelkassan och presentkort. Presentkorten är spärrade. Tjuven trodde kanske att dagskassan fanns där. Han kan inte ha varit alltför smart om han trodde det. Även en jacka som hängde i ett av omklädningsrummen blev stulen. Detta måste ha hänt när det fortfarande var öppet, men receptionen stängd.

Friskis & Svettis i Höganäs höll stängt idag, där städades. Klockan nio i morse var jag på "Friskis" tillsammans med ett 50-60 tal andra funkisar och medlemmar för att städa. Vi turas om att göra det en gång varje termin. Det städas givetvis varje dag, men funkisarna har grovstädningen. Från lamporna i taket, ner till golvlisterna, alla träningsredskap, mattor, bänkar, skåp, ja i varenda skrymsle man kan tänka sig.

Tänk vad lätt det är att städa när man gör det tillsammans. Jag och tre andra tjejjer blev tilldelade ett av herrarnas omklädningsrum, dusch, toalett och bastu. Fy farao vad skitigt där var och det är ändå inte mer än två månader sedan det grovstädades städades där senast. Jag hade egna gummihandskar med mig, andra städade utan. Det skulle jag aldrig göra.

Bea som brukar fixa fredagsfrukostarna till motionärerna, hade ordnat fikat till oss idag. Det smakade verkligen bra när vi fick den vid halvelvatiden. Klockan tolv körde jag hem.

Fortsätt gärna längre ner och läs om gladjazzen i går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter