torsdag 20 januari 2011

Solsken och forskarrapporter

Dagen började bra men se´n.......
När jag satt och njöt av min frukost, med grönt te, kom solen och bara vräkte in genom alla fönster. Den avslöjade obarmhärtigt hur dammigt det var här hemma.
Jag avskyr att städa, men det är ännu värre att ha skitigt omkring sig.

Alltså har jag städat en stor del av dagen. Solen sken in så det var ingen risk att jag skulle missa någon dammråtta eller smutsfläck på golvet, och hur har det kunnat bli så dammigt överallt? Nu är det i alla fall åtgärdat, jag tvättade även badrumsmattan i bara farten.

Till frukosten läste jag som vanligt HD, bland annat några forskarrapporter som handlade om grönt te, mörk choklad och fördelen av att motionera.

"Gröna teets hälsonytta granskas. Förespråkare hävdar att det hjälper mot allt från övervikt till cancer. Läkare och vetenskapsmän talar i stället om stora risker för leverskador. Det handlar om grönt te, drycken som blivit populär men vars effekter nu granskas av EU."

I tjugofem år har jag druckit grönt te. Ska jag nu inte längre våga dricka det?
Men alla kineser och japaner då? De har ju i alla tider druckit grönt te.

A ja, jag kan åtminstonne äta choklad.
Flera vetenskapliga studier har visat att mörk choklad kan sänka blodrycket.
Nu har jag ju inte högt blodtryck, har aldrig haft, men jag kan ju ta en dos i förebyggande syfte, det känns bra.

Och så det där om motion. Forskare har kommit fram till att vi får friska luftvägar när vi motionerar och mycket talar för att träning ger bättre immunförsvar. Jaha, och det skulle vara en nyhet?

Efter städningen tog jag på mig solglasögonen, greppade gåstavarna och gick till Höganäs och vände. Trots att solen sken frös jag om händerna. Det var minus tre grader.

Jag hann även med att köra och handla. Köpte tio mörkrosa tulpaner med mig hem.

I kväll såg jag "En idiot på resa" på TV1. Den går i repris den 22 och 24 januari. Se den!
Natti, natti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter