torsdag 27 januari 2011

Insändare i HD ang pensionerna


Jag skrev och skickade in en insändare till HD i förgår med anledning av alla arga (med rätta) insändare i HD. I dag är den publicerad.

Moderaten Ann-Charlott Hammmar Johnsson uttalande sig för någon vecka sedan i en debattartikel i HD. Hon påstod att Moderaterna nu varit duktiga och tänkt på pensionärerna och sett till så att de fått ett rejält tillskott till sin pension. Det visade sig inte vara sant. Många pensionärer som skrivit insändare och öppet redovisat vad de får i pension, har fått ut mindre pension än förra året, andra har tjänat några kronor. Det är verkligen inget Ann-Charlott HJ ska yvas över.
Så här skrev jag, hoppas att läsarna uppfattar ironin.

"Om pensionärer och välfärd"
De som är fattig-pensionärer nu kan bli riktigt, riktigt gamla - om de inte drabbas av någon dödlig sjukdom. Förmodligen dör de inte av någon välfärdssjukdom. De har inte råd med välfärd.

Den ynkligt låga pensionen som många tvingas leva på, tvingar dem nämligen till ett rörligt och hälsosamt leverne. Lyxnjutningar såsom alkohol och tobak måste många avstå ifrån.

Dagstidningar och andra tidningar går också bort. Men biblioteket är en trevlig träffpunkt, där kan man läsa så många tidningar man vill.

Att äta nyttigt har blivit ett måste. En stor mör biff blir det högst sällan, men ofta billiga rotfrukter. Mat med kort bäst-före-datum och billiga påläggskanter är också typisk pensionärsmat, och inget fel i det.

Med tanke på hur dyrt det är att åka buss och tåg, flyg är inte att tänka på, så får man promenera eller cykla. Men se det från den positiva sidan. Det är ju bra att syresätta blodet med friska luft och benen blir starka av motion.

Förhoppningsvis dör de knall och fall, annars blir de så småningom en stor kostnad för samhället, för hos dem finns det inga pengar kvar att ta.

Riksdagsledamöter som nu uppbär 56.000 kronor i månaden i ersättning för det arbete de utför (!?) kan som pensionärer kosta på sig att leva riktigt, riktigt gott - man kanske inte lika länge som ovan nämnda pensionärer.

"Ingen kan få dig att känna dig mindervärdig utan ditt samtycke."
Eleanor Roosevelt

Lika mycket värd (min signatur)
Lerberget

På fotot syns två tjocka bitar rökt skinka. De blir alldeles utmärkta i en sallad och i en omelett. Ok, jag har råd att köpa en mör biff, men jag föredrar nyfångad fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter