lördag 8 januari 2011

Gladjazz och lyckad fisketur




Fiskebåten som maken åkte ut med igår fick sakta men säker plöja sig genom ismassorna, men det gick bra, Thomas är en duktig skeppare. Vädret var soligt och det blåste endast 4-5 sekundmeter. Maken kom hem med sex torskar, den största syns på fotot resten var i fallande storlekar. Jag har två jättefina fileer i kylen som vi ska ha till middag i kväll.

Klockan fem träffade vi ett gäng goda vänner på Gyllene Prag och åt god mat. En och annan bier slank också ner. Därifrån var det sedan bara att gå över gatan till Konserthuset.

Vi tittade och framförallt lyssnade på Gunhild Carling, hennes familj samt andra musiker och fyra dansare. De femton musikerna inklussive Gunhild framförde gladjazz med en fenomenal spelglädje. De fick också stående ovationer och bjöd på ett extranummer. De tre timmarna som konserten varade gick verkligen fort.

Efter konserten tog de sig sedan spelande ner för trappan till första avsatsen där de fortsatte att spela en stund. Gunhild hade sina barn med sig på scenen i slutet av konserten och även på den lilla extra spelningen. Där nere passade jag på att ta några foton. På det här fotot syns Gunhilds mamma i bakgrunden, hon spelade banjo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter