fredag 6 november 2009

Glögg och älgfärsbiffar




Nu har jag ett bra sortiment av glögg hemma. På fotot överst finns det lättvins- och starkvinsglögg samt en flaska glyhwein. Blossas årgångssglögg smakar i år mandarin, riktigt gott enligt personalen på Systembolaget. På fotot under finns alkoholfri och nästan alkoholfri glögg, inköpt i livsmedlesaffärer.

Ikväll ska vi ha älgfärsbiffar, smörstekta kantareller, kantarellsås (Knorr) och klyftpotatis med timjan, samt hylsor, som maken kallar det. På burken står det lingonsylt, men han är övertygad om att de tagit saften från bären, så att det som blir kvar är hylsor (skal). Älgköttet har maken bytt till sig mot rökt sill. Både älgjägaren Ulf och hans hustru Eva-Britt är lika nöjda med bytet som maken och jag.

Nu ska jag hälla upp en whiskey till maken som är i faggorna, han får det varje fredagskväll. Det är liksom början till en skön avkoppling. I morgon ska han köra till tippen med bland annat den nersågade granen. Han tar det som en nöjestripp.
Det luktar så gott i köket. Nu ska jag vända lite i potatisen.
Kristina, kom gärna hit och drick en mugg glögg, med eller utan bil. Kram på dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter