söndag 22 november 2009

Dubbelsidig öroninflammation och blommande decemberkaktus


I torsdags besökte jag vårdcentralen. Fick komma dit efter ett telefonsamtal då jag talade om att jag kräkts några gånger, hade frossa, var snörig och hade ont i ett öra. Eftersom man inte kunde utesluta att jag hade svininfluensa, så fick jag ringa på och gå in bakvägen. Sköterskan som kom in och tog ett blodprov hade handskar (så klart) och munskydd. Efter ett tag kom doktor Ann in och undersökte mig. Hon konstaterade att jag hade öroninflammation på båda sidorna.

I Skåne har man skrivit ut så mycket antibiotika så nu är man restrektiv med att skriva ut penicillin. Min öroninflammation skulle läka ut av sig själv. Hon sa också att det inte kan uteslutas att jag fått en influensa , svin- eller en annan influensa.

I dag söndag, har jag mer ont i mina öron än vad jag hade i torsdags när jag besökte vårdcentralen. Emellanåt hugger till i båda öronen, det gör riktigt ont, och hela huvudet känns som om det var fyllt med fetvadd (nej jag har såklart aldrig haft fetvadd i huvudet - men jag tror att det kan kännas så här.)

Om inget under sker i natt så att jag blir av med det onda i öronen (knappast troligt) så ringer jag till vårdcentralen i mogon klockan åtta när de öppnar. Så här ska jag inte behöva ha det. Det får bära eller brista med Skånes statistik vad gäller antibiotika, den kan inte bli så mycket sämre om jag får en penicillinkur.

Den här kaktusen på fotot har fört en annonym tillvaro sedan förra vintern. Nu blommar den av hjärtans lust. Se så många knoppar den har. Jag är djupt imponerad för det enda den får är ljus och lite vatten då och då. Nu har jag även talat om för den att den är vacker, man ska ju prata med sina växter, och lite smicker är aldrig fel. Hoppas nu bara att jag inte smittat den, så att den blir förkyld. Om den börjar se hängig ut så kanske jag ska peta ner en värktablett i jorden.
I morgon ska jag lämna rapport om mitt eventuella besök på vårdcentralen.
Och i morgon ska ni också få se mitt väskfynd, med tanke på vad en av hkh prinsessan Victorias handväskor kostar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter