torsdag 30 juli 2009

Dill, konst och en stekpanna


Cykelturen igår gick som så ofta till Mölle. Det var väldigt kvavt så jag tog med mig två flaskor vatten i en frysväska, och för säkerhets skull regncapen. Förra gången jag cyklade här fans det ett jättestort fält på havssidan där man odlade dill (se fotot). Nu var den skördad men det doftade fortfarande dill. Den är en av de godaste och mest användbara kryddväxter jag vet. Jag köper stora buntar och stoppar i frysen. Vipporna för sig och skaften för sig. Skaften passar bra när man till exempel kokar potatis, dillkött eller annat som man vill ha dillsmak på.

I Mölle tittade jag in på Stationshusets och anexets konstutställningar. Där är byte på konstnärer varje vecka hela sommaren. Bara det är en anledning att ta en tur till Mölle.

I hamnen var det som vanligt i semestertider, fullt med turister. Kön till glasskiosken var lång så jag plockade fram mitt medhavda äpple istället och drack upp innehållet i en av de kylda vattenflaskorna. På hemvägen kom det några regnstänk, men inte så många att jag behövde ta på mig regncapen, och det var ju fortfarande varmt.

Jag stannade till i Höganäs på Ittala outlet. Min stora stekpanna har sett bättre dagar så nu var jag på jakt efter en ny. Det blev ett Hackman Matador för 399 kr, andra sorteringen men vad bryr jag mig om ett litet skönhetsfel. Jag hade desutom en rabattkupong på 25% så jag betalade bara 299,50 kr. Det här stekjärnet har jag i mindre storlek så jag vet att det är bra. Första sorteringen utan rabatter kostar 559 kr, det är ju en rätt stor skillnad på priset, så jag kände mig nöjd med köpet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter