måndag 6 juli 2009

Birgits härliga sommarfest






I lördags var jag på uppvaktning. Min goda vän Birgit Jörnbrant i Malmö fyllde jämna år, hur många tycker hon är ovesäntligt att snacka om. Hennes vänkrets är mycket stor och högst varierad, de flesta är yngre eller mycket yngre än henne och väldigt trevliga allihop - ja annars hade de ju inte varit hennes vänner.

På henns kalas var det en salig blandning av folk från olika yrkesområden. Där fanns bland annat en polis, en kompositör, skådespelare på både teater och film, fotomodell, företagare, veterinär, sjuksköterska , statsanställda, ja inom alla möjliga yrkesområden. Själv hade jag en trevlig kranförare som bordskavaljer. Alla (ca femtio personer) hade det gemensamt att de känt henne i årtionden och besökt henne i hennes jobb som sierska. Birgit har svenska vänner som bor i många delar av världen och som när de besöker Sverige även bokar in ett besök hos henne.

I hennes kök hänger foton och hälsningar från välkända artister som kommer på mer eller mindre regelbundna besök, och ibland även sover över på hennes soffa innan de åter tar flyget hem.

Av sina släktingar fick Birgit en fin karmstol så att hon kan sitta bekvämt när hon jobbar, vilket är dagligen. För övrigt blev det en hel del smycken och luktegott. Det unga och snygga paret är Marcus, brandingenjör som både bor och arbetar i Höganäs och hans flickvän Nina som jobbar inom psykiatrin strax utan för Oslo. Hon är delsbo, det vill säga att hon bor dels i Höganäs och dels i Norge.
Igår arbetade maken och jag i trädgården hela dagen. Lämnar en rapport i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter