onsdag 12 mars 2014

Kubaresan. Framme i Havanna

Fortsättning på Kubaresan.
På Frankfurts flygplats blev vi bekanta med Agneta och Jochum från Ljungbyhed och Lena från Höganäs. Ja, världen är liten. Här stärker vi oss med en macka och vin/bier i väntan på planet som ska ta oss till Kuba. Nedan syns Agneta och Jochum.

 
Och här sitter Lena och jag. När vi sitter där säger plötsligt Janne, titta där kommer kungen. Jag         undrade vad han hade fått i sitt glas. Men vi tittade förstås upp och mycket riktigt, där kom kung Harald och drottning Sonja av Norge med ett par livvakter. De passerade oss på mindre än en meters avstånd. Vi höjde händerna till hälsning, log med hela ansiktet och sa hej högt och tydligt. Både Harald och Sonja höjde sina händer till hälsning, log brett och sa hej. Det var en trevlig upplevelse.  
Både de och vi fick något att prata om. När vi sedan bordade vårt plan såg vi det norska flygplanet     med norsk flagga stå en bit bort.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
När vi landade på flygplatsen i Varadero stod en buss och väntade på oss. Den tog oss sedan till       Havanna. Här står Janne framför bussen.                                                                                               
                                                                                            
 
I Havanna checkade vi in på det centralt belägna Tryp Habana Libre tjugofyra våningar högt.             
          
Det var tidigare ett Hiltonhotell. Fidel Castro hade en våning på det här hotellet och höll många av    sina regeringsmöten där.Vi fick ett stort rum på nionde våningen där en hel vägg hade fönster från  golv till tak. Vi hade en fantastisk utsikt över Havanna. Badrummet var inte heller fy skam.                                 

Klockan var över elva på kvällen när vi kom fram till hotellet. När vi hade växlat euro till cuc, den Kubanska valutan och tagit en hastig dusch var klockan tolv. Då stupade vi i säng.                          
 
Det här ser ju inte klokt ut, men jag har nog tryckt på någon tangent så att det ser ut så här. Ska se om jag kan fixa till det i morgon. Natti, natti.                                                                                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter