lördag 15 mars 2014

Kuba, Ernst Hemingway

Det var mycket praktiskt att ta bussrundturen. Det kostade 5 cuc (1 cuc = ca 6,50 skr) och då kunde man hoppa av och på bussen var man ville, hur många gånger som helst  fram till klockan sex på eftermiddagen. Vi satt på andra våningen där det inte fanns något tak.
En dag åkte Lena, Agneta, Jochum, Janne och jag en tur med den här bussen. Vi hoppade av i centrum av Havanna vid den berömda baren Floridita, den som var Hemingways favoritbar. Inne i baren var det fullt med folk, men vi hade tur och fick ett bord. Där tog vi givetvis varsin Daiquiri samt fotograferades vid Hemingways staty. Det gjorde alla.



Ett hotell i Havanna som Hemingway bodde på var Ambos Mundos. Hissen var från år 1921. Med den åkte vi upp till baren på taket och tog givetvis varsin Mojitos. Uppriktigt sagt så var vi ganska så trötta  på den här söta drinken efter ca 5-6 stycken (under hela tiden vi var på Kuba). Men det fanns ju så mycket annat man kunde dricka.  Till exempel mörk rom och apelsinjuice, ummm gott. En drink som även Birgitta gillade skarpt.
                                  
     
Keramiktavlan nedan finns uppe på terrassen i baren på hotell Ambos Mundos. Jättefin.                                                                                        
 
 
Eftersom det var på det här hotellet .Ernst Hemingway bodde fans hans namnteckning och en samling mer eller mindre privata fotografier på första våningen.
 
Fortsättning följer i morgon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter