söndag 23 mars 2014

Kuba. Michael Jackson showar i Varadero

Anläggningen som vi bodde på, var till stora delar byggd på pålar.


Ovan syns en del av poolområdet. Över poolerna gick gångbroar, man kunde också simma under dem. Det var sällan fler än 10-15 personer i poolerna. Man badade hellre i havet, det var mycket skönare.


Till höger om Janne finns en poolbar med pallar i vattnet runt en halvcirkelformad disk.


Här står jag i en av poolerna vid ett av vattenfallen.


Den här bilden som jag tog på kvällen var väl inte så lyckad. På det här stora vattenfallet hade man en belysning som hela tiden skiftade i regnbågens alla färger. Otroligt vackert på natten.


Den största restaurangen ligger i huset till vänster på andra vångingen. På scenen till höger var det uppträdande varje kväll med shower. Mycket dans, sång och musik och en kväll även en trollkonstnär. I en av poolerna var det en vattenshow med balett. De var otroligt skickliga.


Här sitter Birgitta och jag vid scenen. Den här kvällen var det en show med en kusligt porträttlik Michael Jackson och en mängd dansare.

"Michael Jackson" in action.
Här nedan är det en annan show med fantastiska sångsolister och dansare.


På den här affärsgatan inomhus ligger det en frisörsalong som även fixade naglarna och gav fotvård. Här ligger också en bar där man sålde cigarrer, man hade också ett stort sortiment av rom. Här inne satt man alltså i skummet och rökte cigarrer och drack rom - när man kunde vara ute i det fina vädret.
Otroligt korkat!
Här finns också ett parfymeri och kosmetik affär, två butiker som sålde t-tröjor, badkläder, vykort och sovenirer samt ett apotek. Bakom den valvade dörren till höger fanns två långbord med datorer som man kunde hyra. 


Man var noga med städningen, dammsög poolerna och putsade och fejade runt omkring på området. Golv och trappor våttorkades varje dag, både inne och utomhus av städerskor i oklanderliga uniformer.


Golfbilar körde runt och lämnade och hämtade tvätt hos städerskorna. Den lille mannen till vänster är Janne.


Färgsättningen på husen var verkligen läcker och så var det ju praktiskt med de olika färgerna. Här är jag på väg till vårt hus.


Vi bodde i det gula huset på andra våningen. Vi hade grannar men hörde dem inte. De gjorde väl som vi, höll sig mest utomhus eller i någon av restaurangerna eller i någon bar.


Jag har föresten namnsdag idag. Gerd är i fornnordisk mytologi fruktbarhetsguden Frejs fru. Det stammar från ett ord som kan betyda "den som skyddar". Det passar väldigt bra in på mej. Gerd är inte mitt tilltalsnamn, jag har två namn till, båda har namnsdagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter