lördag 14 december 2013

Inköpsresa till Helsingör

Maken och jag har varit utomlands idag. Närmare bestämt i Danmark några kilometer över sundet till Helsingör. Två kluckande presenter skulle inhandlas. Vi körde Strandvägen in till Helsingborg.


De här tånghögarna har nu blivit både lägre och färre. En hel del av dem hade man nu schaktat bort. Garagen
på andra sidan gatan fick rejält med stryk. Garageportarna trycktes in av vattenmassorna och vattnet steg
över en halv meter. I några av garagen fanns det bland annat en Jaguar en Chrysler och en Porsche som
fick både plåt- och vattenskador. Jag begriper inte varför man inte flyttar sina bilar när vattnet stiger.
Det var ju inte första gången det ände. Nåja man behöver ju inte begripa allt.

Att åka över Sundet var tydligen en populär sysselsättning idag. På ett par ställen stod det sångkörer och sjöng julsånger. Detta är Helsingörs gospelkör. De var verkligen riktigt bra och medryckande. Hade inte maken varit med så hade jag gärna stannat kvar och lyssnat lite lägre.



Vi mötte en dam som kom bärande på två fasaner. Jag gick fram och frågade var hon hade köp dem. Dom har jag fått på Kronborgs slott sa hon. Det är bara att gå dit och hämta dem. Det är gratis. Tyvärr hann vi inte med det. Damen skulle göra fasanpaté på sina fåglar. Låter gott.


På Nytorv fanns det gott om stånd och mycket folk. Clownen Pierrot stod och trollade för barnen, vilket var mycket uppskattat. Ville man ha en originell stickad mössa fanns det en hel del att välja på.    


Vid Kungstrappan i Helsingborg sprang man för glatta livet för att stödja musikhjälpen till förmån för "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet". Löpbanden var tydligen väldigt upptagna i stort sett dygnet runt. 
Det kostar etthundra kronor att springa en kilometer. Så bra! Det blir en bra slant.





































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter