lördag 4 februari 2012

Båtmässan i Göteborg




Den här veckan har jag jobbat en hel del som ledsagare, samt en förmiddag i receptionen på "Friskis".
Fredagen gick åt till städning. Solen sken in och gjorde det lätt att se vad som behövde göras. Ute var det svinkallt, så det var läge för inomhusarbete. Förutom att dammsuga och torka golv, for jag över alla golvlisterna, dörrar och dörrlister. Tvättvattnet visade obarmhärtigt upp hur dammigt det hade varit.

Halv åtta i morse körde vi, på fastande mage, till båtmässan i Göteborg. På Motellet Björkäng stannade vi klockan nio, jag tog frukostbuffen och maken tog stekt ägg, bacon och stekt potatis, samt kaffe.

Kvart i elva var vi på båtmässan. Det var ingen trängsel, vi gick runt i nästan fyra timmar, då var vi ändå inte inne i hallen med segelbåtar. Maken har seglat i många år och har tagit hem en hel drös med bucklor. Men nu är det sedan många år tillbaka bara motorbåt som gäller.

Makens flytoverall (fiskeoverall) har tio år på nacken så han hade tänkt köpa en ny från "Fladen" som såg bra ut, men tyvärr var den största XXL för trång! Nåja, han gick inte hem tomhänt, han köpte fyra nya drag. Dessutom kånkade han hem en hel kasse full med broschyrer.

Någon båt var vi inte spekulant på, fast han stod nog och drömde lite om en och annan ny skönhet med ruff.
Men vår lilla "Triss" som vi delar med son och svärdotter, täcker mer än väl vårt båtbehov. Med den tar det tjugo minuter från "vår" hamn i Gamla Lerberget över till Hornbeack i Danmark.

På hemvägen stannade vi till vid Laxens hus mellan Falkenberg och Halmstad. Där köpte vi varsin stor laxtalrik, innehållande fyra sorters lax, sallad, två små burkar med gravlaxsås och romsås samt en fullkornsbulle och Bregott. Vi tog även en stor bit paj med lax och mozzarella som vi delade. Jag kokte några potatisar under tiden som vi åt den värmda pajen. Till detta goda njöt vi en flaska Riesling Grand Cru Eichberg 2009, som vi köpt hos vinodlaren Paul Schneider i Eguisheim, Frankrike. Vi brukar bo några hus därifrån ett par nätter varje år. En av många underbara byar på rout de vins.

På hemvägen tog vi en sväng ner om hamnen där jag tog det här vackra fotot på svanarna i solnedgången. Nu är klockan nästan åtta och jag hör ljudliga snarkningar från maken. Ska väcka honom med en stark kopp Zoegas så att han kan se melodifestivalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter