måndag 31 augusti 2009

Björg, Rolf och Hitler


Det här norska paret, Björg och Rolf bodde på samma ställe som oss. Björg som är 72 år är en medicinsk sensation. Hon har haft canser i både underlivet och i det ena bröstet. Man opererade bort så mycket man kunde. För tio år sedan fick hon även lungcanser och fick genomgå en massa strålningar. Läkarna gav henne max två år att leva. Det är nu mer än tio år sedan. Hon hade sitt eget lilla kylskåp med sig med sin medicin. Den här positiva kvinnan är full av energi.

Hennes man Rolf var också ett eneriknippe, han körde tur och retur Stavanger där de bor.

Det har de gjort i tjugofem år, med undantag för de åren Björg låg på lasarettet.
Det grämde Rolf att de bara fick ta in en liter sprit och tre liter vin per person hem till Norge.

Han köpte ett par tuber tandkräm me sig hem till sin svärson, något skulle han ju ha tyckte han. Maken köpte bier och Malteser (min favoritsnaps) till vår son och svärdotter. De har uppnått myndig ålder mer än två gånger, så de är ju inga dunungar precis.

Björg och Rolf åkte från Westendorf två dagar före oss. Innan de körde hem skulle de besöka det vi kallar Hitlers Örnnäste, Kihlsteinhaus i Berchtesgaden, på norska kallas det Örneredet. Vi var också där för över tio år sedan. Det är en fantastisk upplevelse, men fruktansvärt med tanke på hur det har kommit till. På sjön Königssee nedanför kan man ta en båttur. Mitt ute på sjön stannar båten och kaptenen blåser en låt på trumpet som ekar från berget Watzmann. Alla är tysta och det är sanslöst vackert och hårresande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter