torsdag 6 augusti 2009

Regeringskansliet en förvaringsplats för omöjliga?

Jaha ja - vad var det jag sa? I går bekräftade man på Rapport det jag förutspådde. Att
regeringen tar hand om de sina.

Gotlands sparkade landshövding placeras på Regeringskansliet i Stockholm och får titeln generaldirektör. Nej, några arbetsuppgifter har Marianne Samuelsson inte fått, men hon är inte den ende. Det finns fler där som uppbär en hög lön utan att ha specificerade arbetsuppgifter! Allt enligt Rapport. För en redan ansträngd ekonomi är det definitivt inte bra.

Är de här personerna verkligen så hopplösa att det inte går att placera dem på ett vanligt jobb?
Men att bli utnämnd av regeringen, till ett uppdrag som landshövdning, kräver tydligen inte några större kvalifikationer.

I dag läste jag följande i HD, "88% av Gotlänningarna tyckte det var rätt att sparka henne. Få sörjer Samuelssons avgång. Den välkände gotländske turistentreprenören Pigge Werkelin anser att Marianne Samuelsson borde slutat som lanshövding redan för ett år sedan. Hon är helt enkelt inte kompetent för sitt uppdrag."

Med de omdömena kan man ju undra vad hon har att tillföra på sin nya arbetsplats. Ska man förstå det så, att om du inte klarar av det uppdraget du har och inte är kvalificerad att ta ett jobb ute på den öppna arbetsmarknaden, ja då blir du placerad på Regeringskansliet. En praktisk förvaringsplats - men ack så dyrbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter