onsdag 5 augusti 2009

Landshövding till arbetsmarknadens förfogande



Med anledning av Gotlands avsatta landshövding vill jag bara säga.........

Är det rimligt att våra skattepengar ska gå till lön åt en person som fått sparken för att hon inte skött sina arbetsuppgifter?
Marianne Samuelsson ska som alla andra arbetslösa, stå till arbetsmarknadens förfogande och vara beredd att ta ett lämpligt erbjudet arbete. Men med bibehållen lön? I det här fallet 78.800 kronor i månaden - aldrig i livet! Förutom lönen har hon dessutom en hel del förmåner, som till exempel fri sjukvård. Varför? I rättvisans namn ska även Marianne Samuelsson ha lika lön för lika arbete, och som arbetslös rätta in sig i ledet och vara beredd på att pendla, hur långt som helst, annars blir hon avstängd från ekonomisk ersättning, sådana är reglerna.

Jag kan inte se varför hon ska ha några speciella förmåner. Det var ju därför som hon fick sparken, för att hon enligt lagen inte behandlade folk lika, utan självsvåldig och rundhänt gav en del utvalda personer speciella förmåner.

Nu tror jag inte att hon behöver bekymra sig, regeringen kommer att konstruera ett lämpligt arbete till henne den tid hon har kvar till pensionen, med bibehållen lön och andra förmåner.

Fotoillustrationen kan ni tolka som ni vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter