tisdag 11 augusti 2009

Grattis till förlovningen Madeleine och Jonas

Tidigt i morse hörde jag på Radio Malmöhus att kungen gett sin välsignelse till förlovning mellan prinsessan Madeleine och hennes älskade Jonas Bergström. De har känt varandra sedan 2002 så det kom inte oväntat, och Jonas är ju ett lämpligt parti enligt kungahuset. De har fått vänta ut Victoria, för enligt konventionen ska hon först segla in i äktenskapens hamn innan småsyskonen får gifta sig.

Jag förstår inte vad det har för betydelse vem som först går till altaret, men om det nu har varit så i urminnes tider så ändrar man naturligtvis inte på det hur som helst.
Därför var det ju för väl att kungen till sist gav efter och lät Victoria gifta sig med den hon älskar och vill ha, så att även syskonen kan få gå upp för altargången. En borgerlig vigsel är väl uteslutet?

Det här det kommer säkert att gynna Sveriges ekonomi eftersom det svenska kungahuset röner ett stort intresse utomlands. För att inte tala om vilket uppsving det måste bli för alla dam- och skvallertidningar. Det gäller att suga länge på denna goda karamell för sedan har vi "bara" Carl-Philip kvar och det kan dröja innan han kommer till skott. Han kanske först ska skaffa sig ett jobb? Men även som arbetslös (han får i vilket fall som helst apanage), kommer han att vara hett eftertraktad på den äktenskapliga marknaden. Hans titel väger tungt.

På nyheterna hörde jag också, att även regeringen kommit till insikt om det horribla, att fortsätta avlöna de personer, som man av en eller annan anledning sparkat/skilt från sina arbetsuppgift. Det var inte en dag för tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter