torsdag 10 juni 2010

Spektakulärt nybygge "svarta kuben" i G:a Lerberget


Måndagen blev blötare än jag trodde, den dagen föll det 30,5 mm nederbörd i Helsingborg. Undrar hur mycket som har kommit ner nu? Förmodligen en hel del, för det är inte många stunder som det varit uppehåll.

Gamla Lerberget har begåvats med ett nytt, lite spektakulärt nybygge. Ett hus som på något vis liknar den "svarta kuben i Kaba" i Mecka, enligt prästen Lennart Uddling, som också bor här i G:a Lerberget.

Jag lyckades få med nästan hela huset på fotot så när som på någon/några meter. Ägarna lär vara arkitekter, båda två. Nu bor de i Viken i ett nästan likadant hus - enligt vad jag har hört.

En pool håller på att byggas framför huset, den ska kläs med mosaik och finns bakom den grå muren, nere i högra hörnet på fotot. Där muren tar slut börjar vägen. Vägen är så smal så det är nätt och jämt att två bilar kan mötas. På andra sidan vägen finns en smal mur, någon/några dm hög och lika bred, sedan stenar och därefter sjön. Det läget kan man verkligen kalla kustnära.
På tomten låg tidigare Finn Zetterholms pappas och hans fru Stojkas suteränghus i två våningar med garage.

Det jämnade man med marken, sedan uppfördes den här eleganta byggnaden, även den i två våningar, och med insyn som i ett akvarium.

Tänk att köpa ett hus för nästan 4,5 miljoner kronor och sedan bara banka ner det.

Nu har jag inte en aning om vad man tänkt sig att hänga på väggarna därinne, men det får väl vara något med klass. Picassos målning "Naken, gröna löv och bröst" har ju nyss sålts för drygt 800 miljoner kronor på Christie´s i New York, annars kunde det kanske ha vatt nå´t?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter