söndag 25 augusti 2013

Swarovski i Wattens


När vi gick ner till frukosten strax efter åtta i morse hällregnade det, på toppen utanför vårt fönster, som låg inbäddad i moln, var det fem plussgrader. När vi satte oss i bilen halv elva regnade det fortfarande och tolv plussgrader svalt. Alltså inget promenadväder. Vi bestämde oss för att köra till Wattens där Swarovski ligger. Dit är det cirka fem milt från där vi bor.
Till vår förvåning var där inte så många turistbussar och på parkeringen fanns det gott om plats. Det hade också slutat regna.

Så här ser ingången till utställningen ut. Vid biljettluckorna behövde vi inte köa mer än femton minuter. Varje gång vi har varit här har man lagt till något nytt i utställningen, så även i år.
Vad sägs om den här damen? Ja alltså hon i förgrunden, som bär en klänning översållad med kristaller. Jättetjusig, men jag skulle inte klä i den. Jag blir så blek i vitt.Söker man det där lilla extra att förgylla H&M blåsan med så är finns här att välja på. Här under syns en bh (!) och ett par skor, fast det stod inte i vilken storlek de fanns i, samt handväskor. Inget av detta skulle man väl våga bära utan att ha en bodyguard vid sin sida.
Att köpa någon av de här tiarorna är väl kanske också att ta i. Hittills har jag inte saknat någon.


Förutom allt glitter som finns till salu, finns det också optik, bland annat kikare och kikarsikten till vapen. Maken tittade längtansfullt på en nätt liten Swarovskikikare för drygt 28.000 kr, men han fick som sagt var bara titta.

Ljuslyktan till vänster med kristaller kostar 119 euro och champagneglaset som är fyllt med kristaller från kupan till foten kostar 319 euro för två stycken. De glasen ska man säkert inte ställa i diskmaskinen, så även det fick vara.

Söker man något att sätta i bokhyllan fanns det en hel del att välja på, till exempel en drake gjord av 66.219 kristaller för 17.995 euro. En liten häst gjord av 39.600 kristaller kostar 39.600 euro.


När vi hade tittat på utställningen och vandrat runt i butiken och tittat på grannlåten, utan att ha handlat, gick vi till cafeterian och tog varsin kaffe och tårtbit. Det smakade verkligen bra.

På hemvägen, strax norr om Wattens, stannade vi till på ett ställe där de hade RC-slalom med personbilar. Renault var arrangör. En Clio och en Golf var de som var snabbast. De förde också mest oväsen. Det var mycket slir och skriiik i kurvorna och högljudda wroom på de korta raksträckorna, samt oerhört intresserade åskådare. Vi stod där och tittade drygt en halvtimma.


När vi kom åter till Westendorf  bröt solen igenom och yttertempen stod på sexton grader. Vi tog en rundvandring till swimbad och till gondolbanan. Det var ju söndag så det var lugnt överallt. Nu är klockan tio och Janne har redan sovit ljudligt (han snarkar) en halvtimma. Jag ska dricka mitt camomillte som jag har fixat, sedan lägger jag mig med Amelia (tidningen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter