tisdag 27 augusti 2013

Kirschberg och Innsbruck

I morse var det soligt, men runt omkring hängde molnen lågt. Efter frukosten körde vi in till Kirchberg och lämnade in Jannes vandrarkängor i sportaffären där han köpte dem för några år sedan. Hela sulan och klacken hade lossnat på båda kängorna. Mannen som sålt dem (han kände igen Janne) ska reklamera dem till Meindel. De kostade ju ändå tvåtusen kronor så man tycker att de ska hålla betydligt längre.
Därefter körde vi till Innsbruck. När vi passerade macken Ultimate i Brixen i T såg jag den här skylten.


Nu när Janne är pensionär skulle han ju kunna söka den tjänsten. Han trivs ju jättebra i Österrike.
I dag har vi sett en danskregistrerad bil, den enda hittills sedan vi kom hit. Vi har faktiskt sett en svensk bil också. Det var när vi precis hade passerat gränsen till Österrike. Annars är här mest holländare och tyskar, men även en och annan italienare.
I Innsbruck var det soligt och varmt, men även där hängde molnen lågt. När vi hade strosat upp och nerför Maria Theresia strasse, en mycket vacker gata, och gått runt i gamla stan, var vi både törstiga och hungriga.


I gamla stan låg den här utspökade lilla hunden i en barnvagn och hade ett paraply fastsatt vid vagnen som skyddade den för solen.


Det var också där vi så de här killarna. Han som sitter på marken balanserar den andre på en träkäpp, (såg ut som ett kvastskaft) hur nu det gick till. Jag gick ett varv runt dem, men såg inget annat hjälpmedel. Han däruppe håller bara handen på käppen och ser ut att sväva i luften. Han som är under håller armen rakt ut. Ingen av dem rör en min, inte en darrning, de satt bara där, blick stilla och med tomt stirrande blick. Jag så inte ens att de blinkade.Ofattbart!?
På alla uteserveringarna var det mycket folk. Ja, yttertempen visade på +22 grader, så det var bararmat och solglasögon som gällde.Vi hittade en uteservering som såg bra ut och beställde in varsin stor sallad med ljumma skivor av kycklingfile med ringlat balsamico på. Över hela salladen var det rikligt med grovt riven parmesan. Underbart gott och fräscht!
När vi kom hem vid femtiden, förstod vi att det hade regnat. Här var rejäla vattenpölar.
Janne somnade för en halvtimma sedan och jag ska lägga mig och titta på TV´n. Där går säkert någon amerikansk kriminalserie som man dubbat till tyska. Förfärligt när man vet hur de låter normalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter