söndag 18 augusti 2013

Janne är pensionär

Nu är maken pensionär. Han fyller visserligen inte 65 förrän den 22 augusti, men sista arbetsdagen var i fredags. Det var en dag med mycket blandade känslor. Mycket skratt och ganska många tårar.

Han blev rejält avtackad. Av Johan (chefen) fick han en tavla och blommor. Arbetskamraterna gav honom en bok om fiske och fiskrecept, några fiskedrag och ett vackert kort där de skrivit sina namn samt textat Carpe Diem på framsidan. Ja det hoppas jag verkligen att han ska göra. Även de tidigare arbetskamraterna Cheila och Torsten kom med en blomma. Polisen, vars bilar han har servat, kom med en stor vacker orchide i kruka. Av Leif Bill SFK Spöfolket fick han en fiskecheck som gäller som betalning för fiskekort till Vällingasjön. Det var verkligen inga dåliga avskedspresenter.




När jag kom hem i fredags eftermiddag hade någon hängt upp ett flaggspel på framsidan av vårt hus där det stod välkommen hem Janne. Man hade också dekorerat med svenska flaggor och ballonger samt ställt en Marieholms pilsner vid stupröret. Det var verkligen både snyggt och omtänksamt gjort.
Vi vet inte vilka som gjort det, men vi misstänker ett par av våra grannar.  Grannarna Camilla och Martin kom ut och önskade honom lycka till som pensionär. Ja, sa Martin, om trettio år är jag också pensionär.
Senare på kvällen knackade ett par andra grannar på, det var Lotta och Stefan som även de ville önska honom lycka till med pensionärslivet. De överräckte en fin 12-årig whiskey. Man kan inte annat än vara glad och tacksam över att vi har så fina grannar på alla håll.

Han har verkligen sett fram emot att bli pensionär och att äntligen få bo hemma. Ja, det är självklart skönt för honom att slippa pendla upp till övernattningslägenheten i Ljungby, även om han har bott mycket bra. Det har blivit  tjugosex (26) år på Fridolfssons Bil som sedan blev Ahlberg Bil i Ljungby AB. Nu när spänningarna släppt är han trött. Visst, jag tror säkert att han kommer sakna den sociala gemenskapen med i första hand sina arbetskamrater, men även med kunderna som han hade väldigt god hand med. Innan han gick deklarerade han, att om de skulle få manfall där uppe, kör han gärna upp och rycker in tillfälligt. Han har ju en bred erfarenhet inom det mesta på firman. Men, nu ska han som sagt var först landa i sin nya roll som pensionär.
Fick precis reda på att det var Maggi och Sven som gjort det fina flaggspelet. Jag blir så rörd över alla omtänksamma grannars engagemang.

Några tänkvärda citat om jobb.
Det är enklare att utföra ett arbete än att förklara varför man inte gjort det.
Martin van Buren

Ingenting är omöjligt för den som inte behöver göra det själv.
Okänd

Den som hittade på arbetet, han måtte inte ha haft något att göra.
Tyskt ordspråk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter