måndag 21 april 2014

Konstrundan i Kullabyggden 2014

Ah, sicket underbart väder det var i går. soligt, varmt och nästan vindstilla.. Maken polerade båten och jag körde på konstrundan. Konstnären Ingrid Hjärne är ju känd för sina tavlor med blå hästar. Nytt för i år  är de här blå hästarna som rullar runt och kliar sig på ryggen. Det ser ut att vara lyckliga hästar.


Här står Ingrid med sina hästar. Piedestalen som keramikhästen står på har konstnären Bisse Thofeldt gjort. Tyvärr gick han bort allt för tidigt. Ingrid fick piedestalen av hans änka.
På kvällen var vi hos Robert och Anna. De bjöd bland annat på en jättegod huvudrätt, kaffelamm.
Man tager en lammstek, lägger den på ett grillgaller över en form med tunt skivad potatis som man öser med buljong och kaffe. Låter märkligt men är väldigt gott. Det är en typiskt gottländsk rätt.


Maken och jag fortsatte att köra på konstrundan i dag. Marja Sikström är en konstnär i vars trädgård jag skulle kunna gå länge. Hennes skulpturer i sten och trä är sådana att man gärna vill känna på dem. Jag skulle gärna besöka hennes trädgård i Mjöhult fler gånger. De tre fåren ovan ser ut att vara gjorda i betong (?), sten och järn.

Vi avslutade dagens konstrunda med ett besök hos Paula Fohlin Svanberg i Höganäs. Hon imponerar verkligen med sina tavlor av skyltfönster. Hennes man Christer Svanberg har målat intressanta undervattensmotiv från olika hav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter