söndag 6 april 2014

Svan, stekt lever och andra bullar

När jag var på City Gross i morse och köpte nya bullar till frukosten gick jag en lov om köttdisken. Där låg kalvlever, så jag tog ett paket. Till middagen i kväll stekte jag levern tillsammans med lök, morötter och oregano. När levern var stekt skar jag den i tunna skivor, hällde grädde och  mjölk i grytan och gjorde en jättegod sås. I den lade jag den skivade levern. Ett paket bacon klippte jag i strimlor, brynte på ett stekjärn och serverade till levern i gräddsås tillsammans med kokt potatis, lingonsylt och smörgåsgurka. Ah! Det var sååå gott! Allt gick åt.


När vi (maken och jag) var ute och gick tidigare i dag, såg vi den här ilskna svanen. Jag vet inte om han heter Lennart Svan eller Billy Swahn, men impopulär är han. Den verkar ha installerat sig här i Gamla Lerberget, där den har synts till en längre tid. Den är inte populär på hamnen. Förutom att det går till attack om man kommer för nära den, så lämnar den stora blaffor avföring efter sig lite varstans där den drar fram. Inte så kul med tanke på att man själv vill inta gräset i sommar, helst utan svanbajs.

I Bonniers Kokbok kan man läsa om stekt svan. Under sextonhundratalet kunde man faktiskt se stekt svan på middagsbordet. Det är nog inget jag skulle vilja tillaga. Jag kan föreställa mig hur tranigt det är. Nej usch!

1 kommentar:

  1. Hej, den ilskna svanen var en nyhet för mig. Hoppas att det är ok för dig att jag citerar en bit av ditt inlägg i Hallå Höganäs. Hör av dig annars
    Michael hansson, Hallå Höganäs
    michael@tidningenhalla.se

    SvaraRadera

 
Site Meter