söndag 19 augusti 2012

Scheffau och Jochstubn

Enligt väderrapporten skulle det bli varmt i dag. Det blev det, det var den varmaste dagen hittills i år. Inte nog med det i morgon ska det bli ännu varmare. Puh! På förmiddagen körde vi till Scheffau och tog bergbanan upp till Kaiserwelt Scheffau. Det var ju lika bra att söka sig högt upp där det är lite svalare. Att åka upp tog nästan 20 minuter och kostade 30 euro. Utan gästkarta är det lite dyrare. Robert och Anna tog tåget dit. Det stannar någon kilometer från linbanestationen där vi gick av. Vi sammanstrålade på vägen upp. vårt mål var Jochstubn. Vandringen dit tog ca 2 timmar.
Först gick vi runt den lilla sjön som man har anlagt där uppe på toppen. Där finns både en brygga, båthus och en segelbåt. Vad man nu ska ha den till däruppe och i den lilla pölen. Man hinner väl knappt hissa segel innan man är över på andra sidan. På Jochstubn hade vi tur och fick ett bord som skuggades av ett stort parasoll.
Janne, Robert och Anna tog varsin Brettjause och jag tog en Fitnessallad med grillade varma kalkonbitar och vitlöksbröd. Frächt och gott. Vad vi drack till maten? Fotot talar väl för sig själv. När vi vandrade ner till bergbanan igen stannade jag och pratade med en ko. Hon gillade att bli kliad.
Även i dag var vi hemma vid fyratiden och körde direkt till badet. Förutom att alla p-platser var upptagna, stod det bilar tätt parkerade utmed vägen, samt cyklar, hur många som helst. Vi insåg att det inte var lönt att gå in på badet, det var förmodligen bara ståplats i alla bassängerna. Eftersom det var både söndag och varmt hade många familjer sökt sig dit. Det fick bli en sval dusch hemma. Vi brukar äte på restaurang Berger. De har jättegod mat, snabb och inte minst, trevlig serveringspersonal. I kväll bjöd ägaren herr Berger oss på varsin Marillensnaps, trevligt gest. Vi tittade på en utomhustermometer som sitter vid Posten. Halv tio visade den 23 grader. Vad gör vi i morgon om det ska bli ännu varmare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter