onsdag 15 augusti 2012

Djur i Garda och trafikvett eller ..........

På en mur nere vid strandpromenaden sprang den här cirka 3 dm långa ödlan, helt oberörd på en stenmur, av att jag närgånget fotograferade den.
En kväll vid 23-tiden såg vi en mindre folksamlling på en gräsmatta vid en park. Där satt en kvinna på huk och matade ett djur som såg ut som en råtta och stor som en katt. De andra som nyfiket tittade på när den fick brödbitar, höll sig på behörigt avstånd. När vi kom närmare såg vi att det var ett murmeldjur. Jag tror inte att det är så lyckat att mata och göra de här djuren tama. När de blir hungriga kan de söka sig in bland gränderna och till restaurangernas avfall. Dessutom släpper de en massa spillning ifrån sig och trivs dom kan de snabbt föröka sig och bli många fler. Nä, usch och fy så ohygiensikt.
Jag måste säga något om italienarnas trafikvett, eller snarare avsaknaden av den. Motorcyklarna, för att inte tala om vesporna är väldigt många. En del av förarna verkar köra på ett julkort. Körkort kan det i alla fall inte vara. Man kör om både från höger och vänster sida, bara det finns tillräckligt med plats. Gärna i en högerböj där sikten framåt är lika med noll. Heldragen vit linje på vägen tar man givetvis ingen som helst hänsyn till, den är till för att överträdas, om det finns plats, även vid möte. Men så är också kors, gravljus och blommor en vanlig syn längs vägarna. Där detta finns har en trafikant fått sätta livet till. Vi råkade komma strax efter det att en olycka med två vespor hade frontalkrockat med en personbil. Fyra unga tjejjer låg på vägen och vägrenen. En ambulans hade precis kommit dit coh en kom strax efter. Sådana olyckor verkar vara helt onödiga. Själv fick vi ideligen veja och bromsa flera gånger för speciellt motorcyklar. Vi hade tur som inte krockade med någon, men många gånger var det nära ögat. Tack vare makens körskicklighet gick det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter