fredag 17 augusti 2012

Blomsterparad i Kirchberg

Onsdagen den 15 var en kyrklig högtidsdag här i Tyrolen (bara här) och alla affärer var stängda. Många kvinnor var klädda i dirdel och hade en liten blombukett i handen. Männen, barnen och ungdomarna var också uppklädda och fina. Kyrkorna måste ha varit fullsatta för det var rena folkvandringen dit. Robert och Anna, Janne och jag körde till Kirchberg för att titta på den årliga blomsterparaden. Den här (skriver på Österrikiska) Kirche är tillverkad för Kirchberger Chor.
Detta är Taj Mahal, tillverkat för Hotel Sonnalp, Parkhotel.
Här följer några andra som jag dessvärre glömt skriva upp vem som sponsrat, men de är så bra att jag gärna vill visa dem.
I år deltog 34 företag, idrottsföreningar, hotell, banker, affärer, restauranger kommuner, polisen och kyrkan och många fler. De hade alla tillverkat sitt eget fantastiska konstverk och uppfinningsrikedomen var stor. Konstverken var tillverkade av ca 600.000 blommor. Till ett och annat av av konstverken gick det åt ca 30.000 blommor. Det var 28 grader i skuggan så det var alltså keps och solglasögon på. Där var massor med folk och en fantastisk stämning med flera musikkårer och godisregn. Inträdet var 5 euro och det var det verkligen värt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter