söndag 19 augusti 2012

Fleckalm, Hannenkam och Swimbad

Fredagen den 17 augusti. Värmen fortsätter. I förmiddags var det 23 grader och i eftermiddags 28 i skuggan. Janne och jag tog Fleckalmbanan upp till Fleckalm. I de små gondolen man åker i är det alldeles tyst. Man kan inte annat än koppla av när man hänger däruppe och dinglar. Väl däruppe vandrade vi till Hannenkam, det tog ca tre timmar. Vid starten där skidåkarna kastar sig ut, har man satt upp stora skärmar så att man kan följa skidåkarna ner till "musfällan". När man väl har klättrat ner där, står också där skärmar så att man kan fortsätta följa skidåkarna vidare och själv klättra ner och så håller det på hela vägen ner. Vi har klättrat ner den vägen en gång, det hade vi aldrig orkat göra idag i den värmen. Inte nog med att vi var törstiga, vi drabbades även av hunger, så vi åt på restaurangen där uppe.
Janne tog en Jausbrette (en träplatta med charkutterier och ost, bröd, saltgurka och en skål med riven pepparrot) samt en stor bier. Jag tog en sallad med skinka och ägg och en stor mineralvatten. Mycket gott. På väg till gondolbanan igen stannade vi till och gick in i det lilla vita kaellet.
Där inne är det inte stor plats. Endast sex bänkrader får plats. Vi var åter i Westendorf klockan fyra. Då hämtade vi upp Robert och Anna och körde till badet. Det är underbart att simma några hundra meter i 25-meters bassängen och titta på alptopparna runt omkring. Vi lyckades hitta en skuggig plats att ligga på. Man orkar inte ligga i solen några längre stunder. Nu är den varm som en blåslampa. Folk drar sig gärna till skuggan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter