söndag 26 augusti 2012

Nyfångad sill och skrubba

Hemma igen. Och vilken semester vi har haft! Sol och värme varenda dag, utom en halv dag i Österrike då det regnade. Det var riktigt vilsamt. Vi hade funderingar på att köra en sväng till Alsace också, vi brukar göra det, i år var vi dock nöjda med Italen och Österrike. Tänk om Österrike hade legat vid ett hav, då vete katten om vi inte hade emigrerat dit. Första kvällen hemma ringde vi och beställde hem varsin pizza.
Kvällen därpå hade jag handlat hem mat från Mölle Fiskrökeri, 8 stora havskräftor och 8 hg färska räkor. Vi hade kunnat äta fler. Maken som hade svåra abstinensbesvär vad det gäller fiske, var tvungen att åka ut i går morse. Han kom hem med stor fet sill. Han slutade fiska i god tid och rensade sillen innan båten var i hamn. I går hängde han in 47 sillar i röken och 10 åkte in i frysen. Dom ska jag steka vid ett senare tillfälle.
Vi åt rökt sill till lunch i dag. dom var jättegoda. Rune, en fiskekompis nere vid hamnen, bytte fisk med oss. Han fick 5 stora rökta sillar och Janne fick 4 skrubbor av honom. Flådda och färdiga för stekpannan. Dom åt vi i kväll tillsammans med stekta champinjoner, kokt potatis från vårt trädgårdsland, tomatklyfotor och gurkskivor. Till denna fenomenalt goda måltid drack vi en flaska kyld Wolfberger Riesling 2011.
Här är de 4 skrubborna väl dolda av färska stekta champinjoner och dill. Oh, vad det var gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter