lördag 20 juni 2009

Midsommartårtan som var en fjäril



Sillen blev bra, både den stekta inlagda, cyrrysillen och senapssillen. Men Matjessillen är ändå min absoluta favorit. Tyvärr så var jordgubbarna ingen höjdare, stora bleka och absolut smaklösa, och de kostade 50 kronor litern!
Min väninna Lena kom med en hembakad tårta. Ett riktigt konstverk, och den var lika god som den var vacker. Vi njöt den och kaffet i vårt uterum. Alla åt minst två rejäla bitar, den var absolut omöjlig att motstå. Därefter kände vi för en rejäl promenad. Vi behövde gå ner tårtan så att vi skulle kunna få plats till maten senare. Vi gick ner till hamnen.
På eftermiddagen var det dans till dragspelsmusik kring majstången på hamnplanen. Solen lyste och värmde. Överallt satt folk och njöt sina medhavda picknickkorgar. Det var trångt så man fick se sig för var man satte ner fötterna. Många mumsade på jordgubbstårtor, det dracks kaffe och läsk, man dansade "små grodorna" och alla de andra välkända sångerna. Både barn och vuxna hade kransar i håret. Alla var glada och vänliga. Med andra ord var det precis så som en midsommarafton ska vara.

Några timmar senare kom det en rejäl regnskur, det hör nästan också till midsommaren. När våra gäster körde hem var det bara +9 grader. Samma temperatur hade vi en nyårsafton, då kunde vi föresten plocka tusenskönor på vår gräsmatta.
I förmiddags gick jag en runda om hamnen. Trots strålande sol och +19 grader så var där folktomt. På campingen var det också väldigt stilla och lugnt. Det kanske kan bero på för mycket sill och jordgubbar igår, eller kanske för mycket av det man skjölde ner det med. Men jag tror att en och annan dricker en hel del idag också, fast andra sorter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter