måndag 5 september 2011

Fuskfrisör och fortsättning på semestern




Min son och svärdotter var här igår. Han behövde klippas så jag tog fram frisörstolen (en pall) och ställde in maskinen på tre mm. Sen är det bara att köra över hela huvudet och göra snygga kanter.

Fortsättning på semestern.
Eftersom vi började köra ner till Österrike 1978 och har varit där ca två veckor i stort sett varje sommar, så har vi hunnit med att besöka många fina platser. Flera av dem återvänder vi gärna till.

En dag körde vi till Scheffau som ligger vid foten av Hoe Salve (1.829 m). I Scheffau tog vi gondolbanan upp till Brandstadl (1.649 m).
Därifrån vandrade vi över till Jochstubln. En vandring som skulle ta en timma, men vi gjorde den på 40 min. De som har räknat ut tiden på sträckan tog kanske i generöst, eller så hade vi ovanligt flyt i stegen. Vi gick först runt en liten sjö som finns däruppe, inte långt från restaurangen. Där kan man kan köpa ett fiskekort och försöka ta upp en forell.

Däruppe lunchade vi. Som vanligt tog vi varsin Brettjause (= stor rund träplatta med olika sorters ostar i tjocka skivor, rökta korvar, skinka, fläsk och ett gott flott med små knaperstekta fläskbitar i. Allt garnerat med saltgurka, råa lökringar och tomatklyftor. Till detta hembakat halvfint bröd med knaprig skorpa. Oh, det är så gott.

Efter lunchen fortsatte vi vandringen upp till det här korset som står på 1.765 m. Utsikten över de wilde kaiser kan inte beskrivas, de måste man själv uppleva. På dagens vandring var vi nästan ensamma. Det var överhuvudtaget väldigt få turister. De vi mötte var lätt räknade.

Vid fyratiden på eftermiddagen var vi åter i Westendorf och körde direkt till swimbadet. Vi orkade inte gå mer i den värmen.
Tempen på badet visade +33 grader i skuggan och i solen jobbiga +39 grader.
Jag simmade 550 m innan det blev för många i bassängen att simma runt om. Gick upp till maken som hade lyckats hittat en skuggig plats under ett träd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter