torsdag 10 juli 2014

Njutning i trädgården

I morse var det riktigt behagligt i vattnet, 19,1 grader och liten krabb sjö. Eftersom jag var själv på bryggan och inte en människa inom synhåll, kunde jag dra av mig baddräkten, stå naken och torka mig. Jag hade nätt och jämt fått på mig badrocken när en av byns gubbar dök upp. Han brukar bada naken, vilket är välkänt. Jag vet de kvinnor som väntar och vänder sig bort tills han har fått på sig badrocken, men jag bryr mig inte. Han ser väl ungefär ut som de flesta gubbar. Alltså ingen större sensation, och absolut inget att hetsa upp sig för.

När jag var på väg hem mötte jag en baddamerna som var på väg ner. Hon bodde tidigare i Domsten. Vid den ena  bryggan brukar byns damer bada nakna. En man som var på tillfälligt besök, och inte var initierad, gick ner där för att bada. Då sa en äldre dam som stod i sin badrock på bryggan "här badar vi nakna".
Jaha sa mannen och rev av sig badbyxorna. Det hade hon inte räknat med och fick brått därifrån.

Jag har tvättat i dag och hängde ut tvätten i trädgården för att torka, bland annat två av mina bh-ar.
Oj sa maken! Tänk på att det blåser och de stora kuporna blir som spinnacker i vinden. Hmm, jag har B-kupa (= liten kupa) och det är jag rätt nöjd med. Just nu har vi trettiotre grader i skuggan, så tvätten lär torka på nolltid.


Du-och-jag-möbeln flyttar vi runt i trädgården till befintlig skugga. Tidningar, telefoner, kamera och vatten finns inom räckhåll. Min Cubatermos fyller jag med is och häller på vatten med pressad citron i. Gott. På Kuba fyllde man termosen med andra drycker. Det var också gott.


Här är en av de vita fjärilarna som dansar runt i en av lavendelgrupperna. Där finns även gott om humlor. Undrar om det inte är en sådan som sitter på ett strå snett ovanför fjärilen?
Här i trädgården har jag haft, och kommer säkert att ha många fler njutbara stunder.
Livet är fullt av onjutna stunder. Lev i nuet och njut av dem innan det är för sent.
"Fira livet varje dag. För det är då det pågår". Sagt av Taras krönikör Maggan Hägglund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter