onsdag 1 januari 2014

Leif GW Persson

God fortsättning på 2014. Det var första gången som jag skrev det nya årtalet. 
Hoppas att alla mår som de förtjänar - det vill säga bra.

Lena bjöd som vanligt på mycket och god mat. När vi hälsats välkomna bjöds vi på små kex med  foie gras (gåslever) och en liten klick fikonmarmelad, till detta fick vi ett glas gott Suternesvin. De här läckerheterna  hade Ann-Marie och Carl-Olof haft med sig.



Det här festlig dukade bordet hade en vacker blomsterdekoration som Lena också hade gjort. Den bestod av vita rosor, vit brudslöja och grönt. Vid bordet satt förutom värdparet, Nisse, Ann-Marie och Carl-Olof, Ingela och Bengt-Åke, maken och jag. På tallrikarna skulle snart sättas ytterligare en tallrik med generösa klickar svensk löjrom, creme fraiche, fint hackad rödlök, ruccola och smörstekta trekanter av franskbröd. Umm, det var himmelskt gott. Ingela och jag var som vanligt chaufförer (självvalt). Lena hade köpt alkoholfritt vin till oss. Både vitt, rött och mousserande vitt som vi skålade in det nya året i. Det var omtänksamt. Nisse och Lars hade köpt en fyrverkerilåda, med 60 skott i, den var större än en normal drickaback. Oj så många och stora stjärnfall den innehöll.

Vid tolvslaget är det många som avger nyårslöften. Då har man bestämt sig för att börja leva sundare. Man ska sluta röka, dra ner på alkoholen, äta mindre och sundare samt förstås börja motionera. Ack ja, det brukar märkas i simhallen där jag går. I början av året är där alltid mycket nytt folk, men det brukar tunnas ut efter ett tag. Visst är det bra att man vill ta tag i sitt liv, det har jag själv gjort många gånger. Går det inte första gången, så kan det gå andra eller tredje gången, eller kanske lite längre fram. Man får bara inte ge upp.

I M-magasin nr 15 läste jag ett reportage om Alzheimers. En sjukdom som ju även kallas för de anhörigas sjukdom.
Kvinnan i reportaget fick sin diagnos när hon var 54 år. I Sverige är 150.000 personer drabbade av den här sjukdomen. Cirka 10.000 är under 65 år. I dag finns ingen bot mot Alzheimer, bara bromsmediciner.
Men forskarna är optimistiska. Om 5 år kan det finnas en medicin mot Alzheimers sjukdom.
Jaa, låt oss för allt i värden hoppas det.


Ett litet glas rött vin varje dag kan skjuta upp eller bromsa Alzheimers sjukdom. Men det gäller att hålla sig till ett glas. Dricker man mer upphävs alla de goda egenskaperna.
Reservatol är en antioxidant som finns i rödvin. Reservatol finns alltså i röda druvor, det finns också i blåbär, lingon och tranbär. Tranbärsjuice är jättegott och lär även vara bra att dricka om man har problem med urinvägsinfektion. Dessutom är det nog svårt att överdosera det.

När jag handlar tjuvtittar jag ibland lite i skvallerpressen. Där kan man hitta en hel del intressant att läsa. Den här veckan bläddrade jag lite i Hänt Extra nr 1/2. Där stod att Tommy Körberg lagt av med alkohol och blivit av med en massa överflödiga kilon. Han har även fått en ny knäled i titan. Nu när han blivit lättare och ska stärka sitt knä, samt inte minst, ändrat sin livsföring har han börjat träna på gym. Foton på honom visar före och efter viktraset och träningen. Vilken förvandling!

Mikael Persbrant har också dragit ner på alkoholintaget och legat i hårdträning på gym med hjälp av en personlig tränare. Det har givit resultat. Wow! Nu matchar han sin Sanna som tränar och lever sunt.

Professor Leif GW Persson har deklarerat att han är vit från och med början av januari och fram till omkring midsommar. Det kan nog behövas för hälsans skull.
Det verkar som om gubbsen har tänkt till och tagit tag i sina liv (dåliga vanor). Duktigt!

Själv brukar jag, sedan några år, ta några helvita veckor då och då. Det är bra både för figurens och hälsans skull. Det går hur bra som helst. Jag ska göra likadant efter trettonhelgen.

I dag sitter vi som vanligt och njuter av nyårskonserten från Wien. Det är flera år sedan vi var var i Wien. Några dagar efter att vi kommit hem därifrån, brann Spanska ridskolan, men den byggdes ganska snabbt upp igen. Centralt i Wien vid Stefandom ligger Hofburg som är ett stort sandfärgat, underbart vackert slott med en stor park. Slottet har varit säte för otaliga kejsare och härskare. Idag är det den officiella bostaden för Österrikes president och är mycket mer än bara en byggnad. Det är ett stort område med massor av sevärdheter och jag skulle mer än gärna åka och besöka det igen. Inredningen är överdådig med mycket vitt och guld, stora vägg- och takmålningar i pasteller och fantastiska ljuskronor.
Nej nu blir det snart balett, det vill jag inte missa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter