söndag 19 januari 2014

Fastlagsbullar och Ejdrar

Lena och Lars tittade in i går med kartong från Kakboden. Den innehöll fyra stora wienerfastlagsbullar. Jag satte på en kanna Zoegas. Själen mådde väldigt bra efter den fikan. Huruvida det var nyttigt för figuren kanske vi inte ska forska i.

I dag körde vi och lämnade tillbaks en fotobok som vi fått låna av Birgitta och PM. De lät göra den efter en resa till Kuba som de gjorde för två år sedan. Senare i vår åker maken och jag dit. Det kan vara bra att få lite tips om sevärdheter och allmän information om både Havanna och Varadero där de bodde och där vi också ska bo.
Ett par andra vänner här i byn, Berit och Christer, är där nu. De kommer hem i slutet av månaden. Det ska bli intressant att höra vad de har att säga om Kuba.

Efter en kortare inköpsrunda till Lidel i Höganäs körde vi ut till Mölle. Bilarna som var ute och körde var lätträknade, fotgängarna var ännu färre. Ja vad katten skulle man ute och göra. Man riskerade ju hälsan på både gång- och vägbanor. Det var blankis, isvalkar och snövallar så det gällde att ta sig fram försiktigt. Det var dessutom rejält blåsigt. Usch och brrr!




Vi såg en märklig syn i Mölle. Från stranden och så långt ögat kunde nå ut på havet låg det 10.000-tals fåglar och guppade på vågorna. De täckte stora delar av vattenytan från strax utanför hamnen och till Kullaberg. Det var väldigt lågt vattenstånd och de dök hela tiden så vi tror att det fanns gott om mat där. Jag
tittade i fågelboken när jag kom hem och det såg ut att ha varit Ejder.

En som inte räds kylan är PM. I morse cyklade han som vanligt på söndagarna från Lerberget och in till Höganäs för att basta och hoppa i havet. Men han tyckte att vattentemperaturen var väl låg idag, bara 1,2 plussgrader. Ännu mer brrr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter