torsdag 9 januari 2014

Malmö Opera och Miss Saigon

Maken var ute och fiskade igår. Nä, men de var väl oväntat! De 2 damerna och 25 männen som åkte ut med båten, drog tillsammans upp ca 300 torskar, varav maken landade 15 stycken. Här ligger de uppradade utanför Reträtten, det vill säga friggeboden.


Han fick sällskap av två små bröder, Arvid och Valter, som konstaterade att de hade liknande overaller alla tre. Småkillarna tittade storögt på fiskarna.
Maken ringde Robert som kom hit och hjälpte honom att rensa och filea. Det blev ca 8 kg fileer. Robert fick hälften med sig hem. Maken rökade några av fileerna med citronpeppar på. Det blev inte alls så dumt.

Skepparen på båten åker föresten till Panama i morgon för att fiska. Han jobbar med fiske och vad gör han när han har semester? Åker och fiskar! Snacka om intresse.

I går kväll körde jag in till Malmö Opera och tittade på Miss Saigon. Salongen var fullsatt. Ah! Det var verkligen en både se- och inte minst hörbar föreställning. Jag njöt alla de tre timmarna som föreställningen varade. Tiden gick fort. Handlingen utspelade sig i Saigon (= Ho Chi Ming City) i Vietnam och Atlanta i USA. Jag har semestrat i båda städerna. Jag skulle i första hand vilja åka tillbaka till Vietnam.

Något som förvånade mig var, att en kille i 20-årsåldern, hade en tjock röd stickad mössa nerdragen i pannan och över öronen på sig hela föreställningen. Hans tjejkompis hade förutom nylonstrumpor och minichorts, på sig en lång halsduk virad om halsen och en tjock och bylsig Canada gos jacka, både halsduken och jackan behöll hon på sig hela tiden.
Är ungdomen nu för tiden ovanligt frusen? Åtminstone upptill.


Den här vackert pyntade granen stod i  foajen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter