tisdag 29 november 2011

Stormens härjningar




Jag hade en gång en båt.......... Den refrängen är det nog många som skulle kunna sjunga idag - fast det skulle förvåna mig om någon gör det.
Den här båten som är på väg att bärgas ligger i Mölles hamnbassäng. Man kan skymta en annan båt till vänster, helt under vattnet.

Den skräpiga hamnplanen i Mölle är, tro det eller ej, grovstädad. Det var full aktivitet där av män, utrustade med räfsor, spadar och rullebörar (= skottkärror) som städade. Det tar nog en stund till innan de blir klara.

I förmiddags gick jag på promenadvägen nere vid havet, från Gamla Lerberget och in till Höganäs. Man hade plogat den ren från tång, sjögräs och sand, samt en massa skräp som inte hör hemma i havet, och för den delen inte på vägen heller.

På en del ställen hade vågorna spolat bort vägen. Några husägare hade fått småbåtar, en del trasiga, uppkastade strax utanför sin tomt.

Lerbergets tältcamping på havssidan kan man paddla på nu. I dag simmade där ett gäng gräsänder.

Något gott har den här stormen ändå haft med sig. Havet blev syresatt till glädje för bland annat torsken. En annan som är glad för torskarnas skull är maken och alla andra som gillar att fiska och äta fångsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter