onsdag 4 september 2013

Mjölkbidrag och Pumphuset (igen)

"Färre ansöker om mjölkbidrag". Om detta kunde man läsa i dagens HD. Ja, nu gälde ju inte detta privatpersoner, utan svenska mjölkbönder. Annars hade jag ansökt. Maken dricker nog en liter lättmjölk om dagen, ibland mer, så han lär nog inte bli benskör. Hälsoprofeter anser att mjölk mest är till för barn och kalvar.

Min väninna Birgitta, som bor i Viken, ringde och undrade om vi inte skulle kunna köra och titta på Caroline af Ugglas utställning på Pumphuset i Borstahusen utanför Landskrona. Ja gärna det. Maken och jag har visserligen sett den, men den tål att tittas på igen. Klockan tolv träffades vi och började med en sopplunch i Kyrkstugan i Viken. Där serverades en underbart god och matig fisksoppa som man hämtat från Tunneberga Gästgivaregård i Jonstorp. Till detta fick vi hembakta fullkornsbullar med smör och ost, jättegott. Som avslutning starkt, gott kaffe och en kaka. Allt till det överkomliga priset av förtio kronor. Därefter fortsatte vi till Pumphuset i Borstahusen. Det var kavlugnt och varmt så våra jackor kunde vi lägga ifrån oss. På andra sidan sundet hängde dock mörka moln.
Vi pratade så mycket att vi fick gå runt två gånger för att riktigt ta in allt som fanns på tavlorna. Det blev en hel del skratt. Vi hade en mycket trevlig dag. När vi körde hem kom regnet.

Maken har varit uppe och målat takkupan svart. Vindskenorna målade han vita på marken. De ligger nu i carporten och torkar.
I kväll är han alldeles vingabröten. Han gick upp och lade sig klockan åtta. (!) Jag ska titta på Stalkers på 3.an och Breaking news med Filip & Fredrik på kanal 5, så jag lär inte släcka sänglampan före klockan tolv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter