söndag 29 september 2013

Äppelmarknaden i Kivik

Det har varit en fantastisk dag i dag. Sol och i stort sett vindstilla. Först gick med mina stavar  in till Höganäs. När jag kom hem tog jag cykeln in och handlade. Det är lika bra att passa på att vara ute så länge vädret är fint.
I går var det lika fint, fast lite mer vind.
På förmiddagen körde vi ner till Äppelmarknaden i Kivik. Till all lycka så hittade vi en parkeringsplats inte så långt ifrån  Äppelmarknaden.

Vi kom precis i tid för att höra Charlotte Perrelli och Janne Bark All Star Band. Vi hörde dem när vi var på väg in på området. Här står de med havet bakom sig. Det var knöfullt med folk överallt.


Årets äppeltavla, Sveriges största,  föreställande Adam och Eva, var gjord av konstnären Emma Karp Lundström.


Ville man titta på foton av alla tavlorna från tidigare år fick man ställa sig i en lång kö till tältet där de stod uppställda. Vi avstod i år eftersom vi har sett dem tidigare.
På flera ställen hade man gjort konstnärliga installationer av äpplen. Här står jag vid en av dem.



Om hungern trängde på kunde man bland annat köpa en tallrik på vilken det låg en klick potatismos. På potatismoset låg två stekta sillfileer samt en klick lingonsylt. Detta kostade 165 kr. (!)
A nä, de fick va. En liknande anrättning åt vi för några  dagar sedan här hemma och den såg betydligt smakligare ut.

Strax utanför Kivik stannade vi vid en fruktodling där vi brukar handla och köpte tolv kilo Gravensteiner för femton kronor kilot. De ska bland annat bli äppelmos

Vi körde hem via Brantevik, Skillinge och Kåseberga. I Skillinge såg vi en kritvit blank Rols Roys som körde upp och stannade vid sopstationen och fällde upp bagageluckan. (Vi stod på andra sidan gatan och tittade på en affär som sålde båtgrejor.) Han ska nog slänga fin skit sa maken. Ja inte vet jag, men han tog ut en kartong med tomma champagneflaskor som gick i glasbehållaren. Det var allt. Inga kartonger med tomma boxviner där inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter