måndag 30 september 2013

Majestic Maersk, världens största fartyg

Två giganter möttes på sundet i dag, nämligen lyxkryssaren Norwegian Star som är 294 meter lång och 32 meter bred. Detta fartyg mötte världens största fartyg som heter Majestic Maersk som är 398 meter lång och 65 meter bred. Personalen på detta stora fartyg är endast 22 personer. Det här fartyget tar 18.700 kontainrar. Ställer man dessa på rad så blir det en sträcka på 11 mil.

I morse åkte maken ut med Bengt-Åke på hans båt, en Grand Banks. De hade en heldag på sundet och låg stundtals på ca 30 meters avstånd från de här skeppen.
Själv var jag på Sundsgården och repeterade med Senilteatern. Jag hade Ann-Britt och Harriet med mig som passagerare. På hemvägen körde vi ner till Laröd och parkerade utmed havet.
Här står från vänster Harriet och Ann-Britt, de tittar på Majestic Maersk.




Längs med hela kusten från Helsingborg och norrut stod det bilar parkerade på båda sidorna av vägen och massor med folk hade sökt sig nära vattnet, en del med långa tubkikare som stod och tittade ut på sundet.
Det var kanske den enda gången, under mitt liv, som världens största fartyg passerar i sundet - och vi var med och såg det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter