torsdag 17 mars 2011

Bier och öl




I "Friskis pressen" jodå där kan man läsa lite av varje, såg jag att "Antarctic Nail Ale" är världens i särklass dyraste öl att tillverka.
Vattnet i ölen kommer från smält is från ett isberg utanför Antarktis. 12 500 kronor flaskan får man betala. Den ölen köper man förmodligen inte backavis.

Danskarna dricker mindre öl. Det är förvånande - eller kanske inte. Man har kanske kommit på att det sätter sina mindre smickrande spår på figuren. För mycket av det (goda) är heller inte bra för hälsan. Förra året köpte danskarna ca 380 miljoner liter öl! Jag tycker det låter mycket, men det är ändå en minskning med sex procent jämfört med 2009.

Spendrups fälls för ölreklam. Köp ett sexpack folköl och få en dvd med filmsnuttar från fotbollens Champions league på köpet. Det var inte ok enligt marknadsdomstolen som förbjuder dylig ölreklam. Förbudet är förenat med ett vite om en miljon kronor.

Men kära nån då! De skulle sett bierreklamen på bensinstatinerna i Österrike. Där erbjuds man att köpa billig bier när man tvättar bilen, och det är ingen folköl. (Fotot tog jag i somras).

Maken och jag dricker inte mycket bier/öl. Det blir mest på sommaren när det är varmt.
Men, vi har för det mesta ett rätt bra sortiment hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter