måndag 27 december 2010

Kallaste decembermånaden på 110 år enligt HD



Så var det vardag igen och HD kom i brevlådan. Det är något visst med att kunna sitta och njuta sin frukost med en färsk dagstidning. I den läste jag bland annat att "vi ser ut att få den kallaste decembermånaden på 110 år. Tänka sig, att man skulle få vara med och uppleva detta.

Yttertempen i morse stod på minus 6,5 grader och det hade kommit en hel del snö.

Efter frukosten klädde jag mig varmt, tog på solglasögon (allt detta vita kan vara jobbigt för ögonen) och gick ut och greppade snöskyffeln.

Men innan jag började skotta uppfarten, för att kunna köra ut bilen, tog jag tumstocken och mätte snödjupet på några ställen. Den var 15 cm. På en del ställen var det mer. Snöskottningen tog en halvtimma och under den tiden fick jag både frisk luft och motion.
Fotona ovan tog jag före och efter snöskottningen. Lägg märke till snövallen till höger om häcken. Inte så konstigt att det känns i ryggen nu ikväll.
Nu har jag druckit en mugg roibuste som smakar julknäck. Till den mumsade jag på pepparkaksbiscotti som innehåller mörk chocklad och apelsinskal. Onyttigt men hur gott som helst. De här skorporna fick jag av den tjejjen som jag är ledsagare åt. Det var verkligen omtänksamt av henne.

Den snön som har fallit kan gärna få ligga kvar nu ett tag. Den lyser upp det annars så mörka landskapet. Men det behöver ju inte komma mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter