tisdag 20 maj 2014

Senilteatern uppträder på Guldfågelns Arena i Kalmar

Vårdförbundets konferens i går hölls i Guldfågelns Arena och vände sig till sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, barnmorskor, Biomedicinsk analytiker, chefer och pensionärer från yrkesgrupperna, samt politiker från regeringen. Även vi i Senilteatern var inbjudna att deltaga (som åhörare) i konferensen och det gjorde vi med stort intresse.

Klockan nio var det inledning av Michelle Dobos Sandel från Vårdförbundet.
Halv tio handlade det om "Avancerad sjukvård".
Ett samtal där Marion Rasmussen Nilsson var moderator.
Deltog gjorde:
* Helle Wijk, leg. sjuksköterska, universitetslektor och docent i omvårdnad, Institutionen för    vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
* Eva Nilsson Bågenholm är sedan tre år tillbaka Nationell äldresamordnare vid Socialdepartementet. Eva är leg. läkare.
* Ann Johansson. Tyvärr skrev jag inte upp vem hon representerade eller hennes profession.

Halv elva talade personal från Kalmar kommun och Kalmar läns landsting om "Goda exempel om samverkan mellan kommun och landsting".
Klockan elva informerade Ove Fransson och sjuksköterskor från Kalmar kommun om "Demens".
Klockan tolv var det lunch med mingeltallrik från Guldfågeln. Mycket gott.

Kvart i ett var det så Senilteaterns tur att med "myggorna" vid kinden äntra scenen och framföra vår rosade föreställning "Cabaret Livslinjen". Jag tror att alla de etthundraförtio (140) konferensdeltagarna hade bänkat sig när vi hälsades välkomna och började föreställningen. Oj vad mycket skratt den drog ner! Det här var nog den publik, som vi har haft hittills, som har skrattat mest. Efteråt fick vi en lång stående ovation. Det har aldrig hänt förr, vilket i och för sig har sin förklaring. Många av de vi uppträder för sitter i rullstol eller går med rollator.
Här nedan är foton tagit vid ett tidigare tillfälle. I Apotekscenen syns GeBe som apoteksbiträde, jag i grön hatt och Ann-Britt i blå kappa är kunder.

 
 Nedan står från vänster Inga, Harriet, Gunnel, jag, GeBe, Anita, Ann-Britt och Karin. Karin är spindeln i nätet. Det är till henne man vänder sig för information och bokningar. Hon är sammankallande och informerar oss "skådespelare" fortlöpande om allt som rör Senilteatern.


Efter vårt framträdande följde så "Makt i äldreomsorgens vardag, Sexuell hälsa, Åldersdiskriminering och Avslutning". Detta höll på till cirka halv fem.

Vi skulle gärna lyssnat även på detta, men med tanke på att vi hade flera timmars körning framför oss, så gick vi när vi var klara.
Jag var hemma klockan sju. Då hade jag först kört hem Gunnel och tagit en omväg in till Höganäs för att köpa varsin pizza med mig hem.
I morgon ska vi damer träffas på restaurang Tegel och äta lunch. Därefter går vi hem till GeBe och dricker kaffe och pratar igenom hur vi ska fortsätta med Senilteatern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter