söndag 27 oktober 2013

Ryds marknad och båtupptagning


Så där ja. Nu är båten upptagen, högtryckstvättad och inställd i en lada i Nyhamnsläge. Det var lika bra att få det gjort nu före höststormarna. Den första lär ha kommit till England och väntas nå orkanstyrka med skyfall där i morgon. I sydsverige ställs en del tåg in i morgon. En klass två varning är utfärdad för Skåne, Blekinge, Halland, Kronoberg och Jönköpings län. Det låter allvarligt.

I går var det "Ryds marknad" i Höganäs. Det var ovanligt många knallar i år och de bredde ut sig på ett ännu större område än vanligt. Från Båstad kom makens syster Mona, hennes man Lasse och deras dotter Netta (Jeanette) för att gå med oss på marknaden. Till oss hade de med sig två fina flaskor vin, ett rött och ett vitt.

Det verkade som om man gått man ur huse och många hemvändare hade kommit till Höganäs. Det var knöfullt av människor överallt. Vi stannade till flera gånger för att hälsa på och prata med vänner och bekanta. Vädret var behagligt och till och med lite sol, men när vi skulle köra hem började det regna.


Här står från vänster Lasse, Mona Netta och Janne.
När vi kom hem kom också Robert och Anna. Av dem fick jag en vacker blombukett i hösfärger.Janne och jag bjöd på ärtsoppa, det gör man när det är Ryds marknad. Till den hade vi kokt magert rimmat fläsk, rimmade grisläggar och kokekorv, öl, snaps och punch. Jag uteslöt dock pannkakorna till efterrätt. I stället tog vi lite senare kaffe och saffransostkaka med Drottningsylt (som jag kokt på förmiddagen) och vispgrädde.
Det har varit en underbar helg tillsammans med familjen, Robert och Anna, Mona, Lasse och Netta.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter