söndag 6 januari 2013

Residenset i Malmö Trettondagsafton

Trettondagsafton var jag och maken, tillsammans med, Lena och Lars, Ingela och Bengt-Åke och Ann-Marie och Carl-Olof inbjudna till Meta (landshövding) och Lars i Residenset i Malmö. Exteriören är vacker men interiören är ännu vackrare. Vilka enorma salar, och vilken inredning! Välkomsttdrinken fick vi i en av salongerna. Det var en fröjd att bara mingla runt och se sig omkring. Här står våra grabbar. Från vänster Carl-Olof gift med Ann-Marie, Janerik (maken), Lars M gift med Lena, Bengt-Åke gift med Ingela och Lars P som är Metas man.
Damerna är från vänster, Lena, Meta, Ingela, jag (Sigbritt) och Ann-Marie.
Alla salongerna låg ut mot Stortorget. Middagen intogs i Meta och Lars privata matrum. Kaffet på maten drack vi i ytterligare en annan salong. Alla salongerna låg ut mot Stortorget. Vi hade en storslagen utsikt genom alla de stora fönstren. På den stora balkongen på framsidan av huset, brukar kungaparet stå och vinka till folket. Det kunde vi inte motstå, vi kände oss också manade att stå där och vinka. Tyvärr var det mörkt och folktomt på torget så det var ingen som såg oss. Attans! Någon måste ju hålla i kameran, det fick Meta göra.
Det var fantastiskt att se alla ljusen och julgranen på torget som hela tiden skiftade färg på lamporna. Det fanns spakar bredvid där man själv kunde reglera färgen, beroende på vilken spak man drog i. Senare på natten var vi några som gick ut på torget och vinkade upp till Bengt-Åke som stod på balkongen. Maken och jag blev tilldelade det största och elegantaste sovrummet. Även detta ligger ut mot Stortorget. Strax efter klockan två (på natten) gick vi till vår svit. Vi ville ju gärna sova i den stora dubbelsängen några timmar. Den var go och vi sov riktigt gott. Klockan nio i morse serverades vi en frukostbyffé i Meta och Lars privata kök. Den avnjöt vi småpratande i lugn takt. Därefter lämnade vi våra rum. Tackade värdparet och körde norrut. Jag lär aldrig bli bjuden till en bal på det kungliga slottet, men det här var inte fy skam det heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter