tisdag 9 oktober 2012

Seniordagen på Tivolihuset i Höganäs

I dag hade Friskis & Svettis Höganäs bjudit in till Seniordagen på Tivolihuset kl 10.00-14.30. En inspirerande dag om hälsa och livskvalitet efter 60. Syftet? Att bli gladare friskare och äldre. Seniorerna är verkligen på g. Redan ca 08.45 hängde de första på dörren och 09.30 hade nästan alla de ca 150 som köpt biljett kommit. Många hälsade på varandra, de brukar träffas på seniorgympan och/eller i gymmet på "Friskis". Den äldsta damen som jag hälsade på är 91 år! Hon var där med sin dotter, även hon snart pensionär. Det blev verkligen en jättetrevlig dag tack vare de noga utvalda inbjudna inspiratörerna.
Först ut var Leif Axelsson, mannen med proteser på både armar och ben. Han deltog i den mycket uppmärksammade TV-serien "Mot alla odds" och berättade om den mycket svåra sjukdom som han drabbades av och hur han trots sitt handikapp lyckades genomföra en vandring i vildmarken med tropisk hetta och svåra umbäranden, som de flesta icke handikappade svårligen skulle klarat av. Han har envist och målinriktat tränat sig till en jättefin fysik. En imponerande bedrift både fysiskt och psykiskt. Kalle Mathiesen från Danmark är en glad spelman som fick de flesta att dra på smilbanden. Katti Hoflin från Dunkers Kulturhus och Max Granström från Helsingborgs Stadsteater talade varmt för sina respektive kulturinstutioner. Bo Sundelöf, läkare på vårdcentralen Delfinen, gav oss en mycket bra information om varför det är så viktigt och bra att träna, kanske speciellt när man kommit över pensionsåldern.
Sist men inte minst Bo Hagström, känd från "Solens Mat" på TV. Han lockade till många hjärtliga skratt och lika många applåder när han berättade om sina matprogram i Italien och kåserade om mat och dryck i allmännhet. Klart att jag passade på att bli fotograferad med både Leif och Bo som båda är synnerligen trevliga och charmiga. Sist, men inte minst - en tjej som tidigare varit ledare för barngrupperna på "Friskis" (synd att hon inte längre hinner med det) kom fram och talade om att hon regelbundet läser min blogg. Jag blev jätteglad. Det är kul att kunna glädja andra, om så än bara för en liten stund. Tack för att Du hörde av dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter