lördag 23 augusti 2014

Jacobskreuz


Vår husfru Veronika uppvaktade maken igår den 22 augusti med en ros och levande ljus på frukostbordet, kindpussar och en stor kram. Det var nämligen hans födelsedag.


På förmiddagen körde vi till Pillerseetal och tog linbanan, den är öppen så man sitter på en bänk och kan dingla fritt med fötterna över stupet, upp till det nybyggda Jacobskreuz som öppnade nu i augusti. En fantastisk byggnad som ligger 1456 möh. Själva byggnaden är 29,60 m hög. Det finns fyra rum, ett i vardera väderstrecket, som man kan hyra för seminarium. Varje rum är på över 30 kvadratmeter med panoramafönster. Det finns fem utsiktplattformer, den överste på 28 m höjd. Runt om har man en storslagen utsikt över de vilde kaiser. Ute på de fyra utsiktsplattformerna finns starka kikare där namnen och höjderna på de olika topparna syns när du riktar kikaren dit. Man ser bland andra Grossglockner som ligger på 3798 möh och Kitzbyhelerhorn på 1968 möh. Vi har besökt båda topparna flera gånger. Strax nedanför Jacobskreuz finns en två km lång blomstervandring med namnen på de vilda blommorna.


Smal och brant emellanåt, men mycket vacker. Ibland måste man kunna ta rejält höga kliv.
Vi tog oss även upp till en annan topp med ett järnkors allra överst. Där var det riktigt brant, stenigt och grusigt. Där upp var det inte så stor plats att röra sig på. Det gällde att se efter var man satte fötterna så att man inte halkade på rullstenarna.I dag har molnen hängt lågt. Vi körde till Innsbruck och gick runt i gamla stan, stod och lyssnade på en blåsorkester och tittade på ett brudpar som kom just steg ut från rådhuset, sprillans nygifta. 

 

Vi stannade i Innsbruck 3,5 timme. Innan vi körde därifrån gick vi på kondis och fikade, vi tog sachertårta och kaffe.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter