söndag 8 mars 2009

Hej alla kvinnor!

I dag är det vår speciella dag. Internationella kvinnodagen. Men det är mer än ynkligt, att man endast en enda dag om året uppmärksammar kvinnors problem här hemma och ute i världen. Det trista är att man fortfarande ska behöva kämpa för kvinnors rättigheter. I dag hörde jag på nyheterna att regeringen fick på tafsen för att de för en politik som missgynnar kvinnor, inte minst på arbetsmarknaden. Någon som blir förvånad?
Våldet mot kvinnor i Sverige fortsätter att öka. Både förövare och offer finns i alla samhällsklasser och i alla åldrar.
Man kan ju undra hur de män (och för all del en och annan snedvriden kvinna också) är funtade som ägnar sig åt trafficking. Man räknar med att minst 500.000 flickor och kvinnor varje år blir offer för trafficking bara i Europa, och utsätts för sexuellt våld. Att förnedra och utnyttja flickor och kvinnor, är tyvärr också mycket vanligt i krig och väpnade konfliket. Här finns ett stort mörkertal.
Titt som tätt blir man informerad om att det finns ett stort och ständigt växande kriminellt, gränslöst nätverk, som bedriver slavhandel med kvinnor och barn.
Nu är det verkligen på tiden att FN visar musklerna och gör en kraftfull samlad insat, ensam är inte stark.
Det borde vara självklart att kvinnor och män ska ha samma rättigheter och lika värde inom alla områden. Ska det vara så svårt att begripa??!!!
Så, tjejer och kvinnor i alla åldrar. Tag ingen skit - sök hjälp och säg ifrån. Ni är värda all respekt.
Hoppa nu upp och sätt er där ni hör hemma - på en pidestal.
KRAM på er allihop!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter